(Afstudeer) Stages

Ben jij toe aan een praktijkstage of afstudeeropdracht binnen je HBO-studie informatica of software engineering? En wil je graag ervaring en kennis opdoen binnen een technisch IT-bedrijf met maatwerkprojecten? Dat kan bij TriOpSys! Je kunt bij ons leren van slimme developers en in de praktijk kennismaken met gestructureerde softwareontwikkeling.

Zoek je een leerplaats voor je MBO ICT- en mediabeheer opleiding? Kijk dan hieronder.

Welke praktijkstage je bij ons kunt lopen is afhankelijk van de projecten die op dat moment spelen. Je kunt projecten rondom verkeersmanagementsystemen verwachten, maar ook het ontwikkelen van mobiele applicaties. Als je bij ons je stage loopt, sluit je aan bij een Scrum-team en krijg je taken uit het backlog toegewezen waar jij verantwoordelijk voor bent. Niks sandbox, gewoon “the real stuff”. Tijdens de dagelijkse stand-up meeting bespreek je met collega’s je voortgang en eventuele struikelblokken. Meer praktijk dan dat kan het niet worden. Uiteraard krijg je een vaste begeleider toegewezen, maar je leert van iedere TriOpSys collega.

Wij verwachten van stagiairs enthousiaste inzet en leergierigheid. Voor het uitvoeren van een stage bij TriOpSys, omdat we voor Mission Critical klanten in Nederland werken, is het noodzakelijk een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen.

Leerplaats MBO ICT- en Mediabeheer opleiding

Zoek je een leerplaats voor je MBO ICT- en mediabeheer opleiding? Dat kan bij ons! TriOpSys is een erkend leerbedrijf en we hebben plaats voor leergierige, enthousiaste studenten op onze afdeling Mission Critical Services.

MCS voert het dagelijks beheer uit voor diverse klanten. De systemen van onze klanten zijn ‘mission critical’, dat wil zeggen dat ze geen seconde uit mogen vallen, omdat het dan grote schade of zelfs gevaar op kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan verkeersmanagementsystemen of 112-meldkamers.

Soerano

Afstudeerstage | Softwareprojecten | 2022

“Ik doe de opleiding ICT Software Development aan de Hogeschool Utrecht en ik heb de afstudeerstage uitgevoerd bij TriOpSys, bij de afdeling “Softwareprojecten en Onderhoud (Production)”. Hier heb ik een full-stack development opdracht uitgevoerd voor een in-house applicatie.

Het doel van dit project was het automatiseren van processen binnen het bedrijf. Hierdoor heb ik verschillende takken binnen het bedrijf leren kennen en kennis kunnen maken met de bedrijfscultuur. Verder ben ik tijdens dit project in aanraking gekomen met de verschillende systemen die gebruikt worden binnen TriOpSys. Hierbij is er aan mij laten zien hoe zij de veiligheid van hun applicaties waarborgen en hoe security tijdens het ontwikkelen van een applicatie leidend is.

Tijdens mijn stageperiode heb ik een goede tijd gehad bij TriOpSys. De collega’s zijn zeer vriendelijk; er hangt een familiesfeer binnen het bedrijf. Over de begeleiding die ik heb gekregen ben ik tevreden. Niet alleen je begeleider, maar ook de collega’s om je heen proberen jou zo goed mogelijk te helpen naar je behoefte.”

Marit

Stagiair | Personeelszaken | 2021/22

“Voor mijn derdejaars stage, aan de Avans Hogeschool, heb ik gedurende een half jaar stagegelopen bij TriOpSys. Via mijn netwerk ben ik bij TriOpSys terecht gekomen, waar ik op de eerste dag gelijk met open armen ontvangen werd. Wat mij vooral aansprak aan TriOpSys is dat er echt een familiecultuur heerst en dat je ook echt als persoon gezien wordt. Een hele fijne werksfeer dus om in te werken en jezelf te kunnen ontwikkelen.

Ik heb stagegelopen op de afdeling Personeelszaken waar ik op veel verschillende gebieden van HR werk heb mogen uitvoeren. Zo heb ik onder andere mogen ervaren hoe het sollicitatieproces eruitziet en heb ik ook aangesloten bij deze gesprekken. Verder heb ik ook taken mogen uitvoeren rondom het organiseren van personeelsuitjes, zoals het nazomerfeest en kerstfeest.

Tijdens de stage heb ik ook de mogelijkheid gekregen om een onderzoek uit te voeren naar hoe de begeleiding en ontwikkeling binnen TriOpSys structureel beter opgezet kan worden. TriOpSys stond hierbij open voor alle nieuwe ideeën en inzichten die uit het onderzoek kwamen. De medewerkers vonden het ook van toegevoegde waarde en waren ook allemaal bereid om hier hun steentje aan bij te dragen. Echt een familiecultuur dus!

Er werd ook veel aandacht besteed aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo kon ik altijd aangeven als ik ergens bij wilde meekijken of meer aandacht wilde besteden aan een bepaald onderwerp. Er werd echt geluisterd naar mijn behoefte en naar mogelijkheden gezocht. Nu krijg ik een nieuwe kans bij TriOpSys om mij persoonlijk te blijven door ontwikkelen binnen Personeelszaken en daarnaast ben ik bezig om mij vooral te richten op de marketing en PR.”

Jacco

Afstudeerstage | ICT- en Mediabeheer | 2019/20

Op zoek naar een stageplek ben ik bij TriOpSys uitgekomen nadat zij op de stagemarkt waren gekomen bij mij op school, hier heb ik met twee werknemers gesproken en trok het wel mijn aandacht. Vervolgens ben ik op sollicitatie gesprek gekomen waarbij ik ook nog heb gesproken met de stagiair destijds, dit was voor mij uiteindelijk het beslissende gesprek.

Vervolgens ben ik een paar maanden later gestart op de afdeling MCS waar ik me in eerste instantie heb bezig gehouden met het registreren en afhandelen van tickets, uitzoekklusjes op verzoek van senioren en documentatie opstellen/bijwerken. Naar mate ik me meer bewees kreeg ik ook steeds uitdagendere klusjes, dit begon met het overnemen van het operationeel beheer en uiteindelijk ben ik toegewezen om mee te lopen/in te vallen voor de locatiebeheerder bij een van onze klanten. Vanaf dit punt heb ik het beheer op locatie uitgevoerd, beide gezamenlijk maar ook regelmatig zelfstandig. Hiernaast heb ik ook mogen helpen bij een aantal projecten. Al met al heb ik van alle ervaringen een hoop opgestoken, dit is kennis die je op school niet snel zal vergaren.

Verder is de sfeer bij TriOpSys wat mij betreft erg fijn, ook als stagiair wordt je nog steeds gezien als normale medewerker en er is genoeg ruimte voor het maken van grappen. Destijds hadden we ook nog wel eens een gameavond waarbij we op kantoor met het team een avondje gingen gamen met wat snacks en drankjes erbij.

Uiteindelijk zal iedereen natuurlijk een ander traject doorlopen tijdens zijn/haar stage afhankelijk van hun kennis/sterke en zwakke punten, maar al met al kan ik TriOpSys zeker aanraden voor gemotiveerde studenten.

Interesse in een stage of afstudeeropdracht bij TriOpSys?

Bel of mail ons voor meer informatie over stageplaatsen bij TriOpSys.

MAILENBELLEN