Cultuur

Binnen TriOpSys heerst een open, informele cultuur met korte communicatielijnen. We hebben aandacht voor kwaliteit in ons werk en voor de mens achter de medewerker. We zijn duidelijk en zeggen waar het op staat, ook als er minder goed nieuws te melden is. De liefde voor technische automatisering stroomt door onze aderen. We zijn altijd op zoek naar mooie, technisch uitdagende projecten waar we trots op kunnen zijn.

Werken bij TriOpSys betekent aansluiten bij een club collega’s met een schat aan kennis en ervaring op het gebied van softwareontwikkeling, systeemintegratie en beheer van bedrijfskritische systemen. Door jarenlange ervaring en een enorm netwerk halen we de mooiste projecten binnen, waarin iedere medewerker de mogelijkheid heeft zijn of haar talenten en interesses te ontwikkelen.

 

Ons DNA

Het DNA van TriOpSys kan worden omschreven middels de volgende kernwaarden:

  • Klantgericht: de kennis die wij van onze klanten hebben (opgebouwd) stelt ons in staat om op flexibele, pro-actieve en objectieve wijze problemen kunnen op te lossen en in klantwensen te kunnen voorzien.
  • Integer: we zijn betrouwbaar, loyaal en transparant. Qua gedrag betekent dit dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.
  • Deskundig: TriOpSys heeft specialistische kennis en kunde in huis hebben over de domeinen en de bijbehorende technische oplossingen. Deze deskundigheid wordt bewerkstelligd door de voortdurende investering in de kwaliteit van de medewerkers (in opleidingen, werkervaring, behaalde certificaten, assessments en evaluaties).
  • Plezier: dit uit zich in uitdagende projecten, de open cultuur en de platte organisatie. Daarbij wordt gezocht naar een gezonde balans tussen werk en privé en is er de nodige ruimte voor personeelsactiviteiten.
  • Samenwerken: wij werken in teamverband en in partnerships, waarbij we elkaar aanvullen, versterken en leren van elkaar.
  • Verantwoordelijk: wij beseffen het (maatschappelijk) belang van de oplossingen die we bedenken, bouwen en beheren. Daarbij is elke medewerker eigenaar van deze verantwoordelijkheid en acteert daarnaar.

 

 

Begeleiding en ontwikkeling

Tijdens je carrière bij TriOpSys word je begeleid door je eigen coach. Dit is een senior collega waarmee jij bepaalt wat je nodig hebt om goed en succesvol te kunnen functioneren als medewerker en als mens en het groeipad dat je zou willen doorlopen. Zo wordt er gekeken naar de trainingen en opleidingen die je kunt gaan volgen en/of welke seminars interessant zijn om te bezoeken. Maar ook stemmen we vaak met jou af wat voor een soort projecten jij graag wilt doen, zodat we daar rekening mee kunnen houden bij het samenstellen van de projectteams.

Tijdens onze Company Meetings praten we elkaar bij over de status van ons bedrijf en welke nieuwe collega’s en projecten TriOpSys rijker is geworden. En als onderdeel van een projectgroep kun je dus zo maar voor de groep staan om (kort) te vertellen wat de projectopdracht is, welke oplossing is gekozen en welke techniek(en) hiervoor zijn gekozen. En uiteraard sluiten deze Company Meetings altijd af met een hapje en een drankje.