Mission Critical Infrastructure Services

Goed beheerde IT systemen zijn van levensbelang voor ieder bedrijf. Het ERP systeem in een productie bedrijf, het meldkamer systeem bij de politie, het administratiesysteem bij de overheid; allemaal systemen waarbij het werk stil ligt als ze het niet doen. Soms zo bedrijfskritisch dat er slachtoffers vallen als het systeem het niet doet: Mission Critical!

Deze systemen en de onderliggende infrastructuur met het netwerk moeten het gewoon doen!

De afdeling Mission Critical Services van TriOpSys is gespecialiseerd in het beheren van de infrastructuur en het netwerk van onze klanten. Vele klanten maken dankbaar gebruik van onze jarenlange ervaring met bedrijfskritische systemen. We hebben alle kennis en ervaring in huis op het gebied van Microsoft Windows, Unix/Linux, Cisco, Citrix, virtualisatie, VMWare, netwerk security, etc.

Iedere IT omgeving is anders en iedere IT omgeving wordt steeds complexer. De technische ontwikkelingen gaan razendsnel en vraagstukken als virtualisatie, security, de Cloud, en Bring Your Own Device vragen om een reactie. Heeft u de tijd om dat allemaal bij te houden? Wij kunnen het voor u doen. Van dagelijks systeembeheer tot een quick scan voor het bepalen van uw Cloud strategie, van een architectuuraudit tot recovery services. U kunt zich richten op uw bedrijf, omdat de continuïteit van uw systemen gegarandeerd is, terwijl u exact weet tegen welke kosten.

24/7 Managed services

Ons Mission Critical Services team van gecertificeerde systeembeheer- en netwerkspecialisten staat 24/7/365 klaar om uw netwerk en systemen te beheren

Managed Services

Ons Mission Critical Services team van gecertificeerde systeembeheer- en netwerkspecialisten staat 24/7/365 klaar om uw netwerk en systemen te beheren. Daarbij is altijd het uitgangspunt dat voorkomen beter is dan genezen.

Preventief beheer

We voorzien uw servers van onze unieke TriOpSys Monitoring Service (TmS), waarin vroegtijdig afwijkingen of dreigende verstoringen worden waargenomen en gemeld. In geval van kritieke dreiging maken we een incident aan en ondernemen direct actie, veelal voordat u iets merkt van de dreiging.

Goed inregelen van preventief beheer voorkomt problemen of verhelpt deze voor ze de continuïteit in gevaar brengen. Naast 24/7 bewaking worden ook diverse scans uitgevoerd op afwijkingen en, indien noodzakelijk, maatregelen getroffen. U ontvangt een periodieke rapportage van de prestaties en onze aanpak van kritieke afwijkingen.

Correctief beheer

Bij een verstoring in uw infrastructuur grijpen we direct in. Dit doet TriOpSys op basis van de afspraken die we van te voren hierover gemaakt hebben. We ondersteunen u met 1e, 2e en 3e lijns support. Indien nodig of gewenst, onderhouden we ook voor u het contact met de leverancier van de hard- en/of software. Hiermee wordt u geen speelbal wordt tussen twee leveranciers. Wij lossen het probleem voor u op.

Adaptief beheer

Na verloop van tijd is de kans groot dat u iets wilt wijzigen in uw infrastructuur. Door een verstoring in het verleden, technologische ontwikkelingen of veranderingen vanuit de ,mbusiness. Wij voeren deze veranderingen voor u door, zodanig dat de bedrijfsprocessen er minimaal door worden geraakt.

Technisch applicatiebeheer

Het lijkt misschien lastig of zelfs onmogelijk uw bedrijfskritische applicaties in de Cloud te plaatsen, u bent er immers van afhankelijk. Tegelijkertijd biedt een Cloud oplossing grote voordelen, zoals het altijd en overal beschikbaar zijn van uw applicatie en data. Wij maken het u mogelijk door gebruik te maken van de Private Cloud van TriOpSys. Wij garanderen dat uw informatie in een datacenter in Nederland wordt gehost en altijd voor u beschikbaar is.

Consultancy Services

Wij leveren meerdere adviesdiensten, voor een helder beeld van uw IT omgeving.

Consultancy Services

We leveren meerdere adviesdiensten, voor een helder beeld van uw IT omgeving:

Quick Scan

Soms heeft u het idee dat er “iets niet klopt”, terwijl u niet exact de vinger erop kunt leggen. Tijdens een Quick Scan inventariseert één van onze specialisten waar uw probleem of twijfel uit bestaat. Dan volgt een technische health check op uw systemen. Op basis van zijn bevindingen stelt hij een rapport op met daarin een conclusie en aanbevelingen, welke tijdens een afsluitende bespreking toegelicht worden.

Audits

U wilt weten of de security van uw systemen in orde is of welke technieken u in kunt zetten ter verbetering van uw IT landschap, dan kan TriOpSys u helpen. Ook voor een audit die u nodig hebt voor een accountantscontrole, kunt u bij ons terecht. Onze specialisten komen dan bij u langs om de automatisering van en voor de organisatie in kaart te brengen. Tijdens een kick-off bespreken we wat de doelstelling en scope van de audit is en welke informatie u nodig heeft om de juiste beslissingen te nemen. Na het onderzoek volgt een rapport met concrete adviezen waar u direct mee aan de slag kunt.

Technisch advies

Heeft u een specifieke technische vraag over bijvoorbeeld het upgraden van uw mailserver of u wilt weten wat de beste migratiestrategie is voor uw omgeving? U wilt uw firewall vervangen en wilt weten wat de nieuwste technieken zijn? Onze technisch specialisten kunnen u helpen en een antwoord geven op uw vragen.

Second opinion

U bent bezig met een (nieuw) infrastructureel project en wilt graag weten of u de goede kant op gaat? Een frisse blik kan de zaken verhelderen. Eén van onze specialisten neemt met u de documentatie en implementatie door. Op basis van zijn bevindingen stelt hij een second opinion rapport op.

ITIL

Binnen TriOpSys maken we dankbaar gebruik van best practises om tot optimale resultaten te komen. Zo gebruiken we ITIL (Information Technology Infrastructure Library) voor het inrichten van alle beheerprocessen. De Service Delivery en Service Support processen (o.a. Incident-, Problem-, Change en Configuration management) zijn volledig operationeel binnen MCS. Deze expertise wordt ook voor vele klanten ingezet door onze consultants.

Business Continuity & Availability Services

TriOpSys helpt u een goede recovery strategie te ontwikkelen en up-to-date te houden

Business Continuity & Availability Services

Uw bedrijf draait op applicaties, of u nu een meldkamer of retailketen runt. De operatie is geheel afhankelijk van de continuïteit van uw systemen en directe beschikbaarheid van de  data. TriOpSys helpt u een goede recovery strategie te ontwikkelen en up-to-date te houden.

Disaster Recovery Services

De uitdaging van een disaster recovery strategie is niet alleen het opstellen, maar vooral het continu bewaken en aanpassen aan de wijzigingen in de bedrijfsvoering. Wij stellen voor u een plan op en zullen dit plan op regelmatige basis testen. U hoeft daar niet meer naar om te kijken en bent verzekerd van een continue beschikbaarheid van uw systemen.

In een wereld waar informatie steeds sneller van bron naar bestemming gaat en waar social media en cloudoplossingen deel uitmaken van ieders infrastructuur, is een korte RTO (Hersteltijd) essentieel. TriOpSys kiest voor een integrale aanpak, zodat bij calamiteiten business processen in stand gehouden worden en niet alleen de IT infrastructuur.

Back-up & Recovery Services

Data is kostbaar voor iedere organisatie en het verlies ervan kan enorme schade opleveren. TriOpSys zorgt voor een volledige back-up strategie, waarin lokale werkstations van personeel, zoals pc’s, laptops en tablets meegenomen kunnen worden, zodat u geen data meer mist. Mocht u hiervan data verliezen, dan restoren wij deze voor u.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Vraag vrijblijvend een gesprek aan met één van onze professionals en bekijk wat wij voor u en uw organisatie kunnen betekenen.

Neem contact op