Ruimtevaart

TriOpSys werkt sinds 2002 nauw samen met een aantal Nederlandse instituten en bedrijven in de ruimtevaartsector voor het ontwikkelen van oplossingen op het gebied van klimaat en meteorologie. We ondersteunen deze organisaties met onze IT-expertise en we hebben uitgebreide kennis van en ervaring met satelliet data processing, simulatoren, hard- en software-integratie en (functionele en technische) requirements engineering. Betrouwbare en krachtige data processing systemen zijn in deze sector van vitaal belang. Door de jaren heen heeft TriOpSys een goede reputatie opgebouwd in zowel wetenschappelijke data processing als op het gebied van instrumenten en kalibratie.

Binnen het ruimtevaartdomein zijn onze teams gewend om te werken met J-STD-016 (MIL-STD-498) en ESA / ECSS normen. Daarnaast werken we met een aantal metadatastandaarden (zoals ISO-19115, INSPIRE en CF-conventions) en datastandaarden (zoals CCSDS, HDF en NetCDF).

Joy Ong

Joy Ong

Account Manager Defence & Aerospace

Hans Klaufus

Hans Klaufus

Business Unit Manager Defence & Aerospace

TropOmi

Tropomi is een satellietinstrument van Nederlandse makelij dat nauwkeuriger dan ooit de luchtkwaliteit onderzoekt.

Satellietinstrument TropOmi

Satelliet data processing

​TriOpSys heeft een lange staat van dienst in de ontwikkeling van operationele satelliet data processing systemen, met name voor aardobservatie missies. We ontwikkelen L0 tot L1b data processing software, die ruwe instrumentdata verwerkt tot gekalibreerde data met geolocatie. Ook ontwikkelen wij L2 data processing voor het bepalen van geofysische variabelen uit de L1b data en kalibratie data processing voor karakterisering van aardobservatie-instrumenten.

Data processing frameworks, archive centers & portals

We ontwikkelen oplossingen voor het verzamelen, opslaan, analyseren, verwerken, distribueren en ontsluiten van data van zowel satellietinstrumenten als sensornetwerken op aarde. De huidige generatie satellieten en sensornetwerken kunnen grote hoeveelheden data genereren. We hebben ruime ervaring in het ontwikkelen van systemen die betrouwbaar en effectief kunnen omgaan met deze grote hoeveelheden data en tegelijk eindgebruikers gemakkelijk toegang tot deze data kunnen geven.

Consultancy, requirements analyse en engineering

Gewapend met ruimtevaart-domeinkennis, biedt TriOpSys consultancydiensten met betrekking tot het opstellen en analyseren van requirements, en engineering activiteiten. We helpen organisaties met de uitvoering en toepassing van ruimte-industrie normen op het gebied van softwareontwikkeling, data product formaten, en de ontsluiting en verspreiding van data. Dit stelt onze klanten in staat om met succes ruimtevaartprojecten uit te voeren.