21 oktober 2016

Space

TriOpSys werkt sinds 2002 nauw samen met een aantal Nederlandse instituten en bedrijven in de space industrie. We ondersteunen deze organisaties met onze IT-expertise en we hebben uitgebreide kennis van en ervaring met satelliet data processing, simulatoren, hard- en software-integratie en (functionele en technische) requirements engineering. Betrouwbare en krachtige data processing systemen zijn in deze industrie van vitaal belang. Door de jaren heen heeft TriOpSys een goede reputatie opgebouwd op het gebied van zowel wetenschappelijke data processing als data processing op het gebied van instrumenten en kalibratie.

Binnen ons domein Space zijn onze teams gewend om te werken met J-STD-016 (MIL-STD-498), ESA PSS05 en ECSS normen. Daarnaast werken we met een aantal metadatastandaarden (zoals ISO-19115 en INSPIRE) en datastandaarden (zoals CCSDS, HDF en HDF-EOS).

Satelliet data processing

TriOpSys heeft een lange staat van dienst in de ontwikkeling van operationele satelliet data processing software, met name voor missies voor aardobservatie. We hebben L0 tot L1b data processing software ontwikkeld, die ruwe instrumentdata kan converteren naar gekalibreerde data met geolocatie. Verder zijn we betrokken bij L2 data processing voor het bepalen van geofysische variabelen uit de L1b data en kalibratie data processing voor karakterisering van aardobservatie-instrumenten.

Data processing frameworks, archive centers & portals

We ontwikkelen software voor het verzamelen, opslaan, analyseren, verwerken, distribueren en ontsluiten van data van zowel satellietinstrumenten als sensornetwerken op aarde. De huidige generatie satellieten en sensornetwerken kunnen grote hoeveelheden data genereren. We hebben ruime ervaring in het ontwikkelen van systemen die betrouwbaar en effectief kunnen omgaan met deze grote hoeveelheden data en tegelijk eindgebruikers gemakkelijk toegang tot deze data kunnen geven.

Consultancy, requirements analyse en engineering

Gewapend met Space domeinkennis, biedt TriOpSys consultancydiensten met betrekking tot het opstellen en analyseren van requirements en engineering activiteiten. We helpen organisaties met de uitvoering en toepassing van ruimte-industrie normen op het gebied van softwareontwikkeling, data product formats en verspreiding van data. Dit heeft onze klanten in staat gesteld om met succes ruimtevaartprojecten uit te voeren.