Data processing systemen

Er is steeds meer data. En er is ook steeds meer verwerkingskracht. Maar dat is nog geen garantie dat die data leidt tot betere inzichten, tot betere toepassingen. TriOpSys ziet het als haar missie om met haar expertise op het vlak van data tot betekenisvolle informatie te komen. Dit doet TriOpSys altijd samen met haar klant.

In het geval van bijvoorbeeld satelliet data zijn dat instituten zoals het KNMI, ESA en EUMETSAT. Deze instituten zijn dé expert op hun terrein en TriOpSys speelt een belangrijke rol in het verwerken van die ruwe data tot informatie die wordt gebruikt in klimaatstudies, het opstellen van overheidsbeleid, en het verbeteren van weer- en klimaatmodellen. Voorbeelden zijn de door ons ontwikkelde dataprocessing systemen voor ozon- en troposferische monitoring van de satellietinstrumenten OMI, TROPOMI en Sentinel5.

Voor de verkeerssector is dat bijvoorbeeld het verwerken van verkeersintensiteitsgegevens voor het Nationaal Dataportaal Wegverkeersgegevens, NDW. Voor de Luchtverkeersleiding ontwikkelen we een systeem dat op basis van historische gegevens en AI een verwachting kan geven van de benodigde landingscapaciteit.

Waar het helemaal om astronomische hoeveelheden data gaat, het woord zegt het al, zijn de systemen die de data verwerken vanuit grootschalige sensornetwerken zoals LOFAR en SKA, waar wij voor onze klant ASTRON aan werken.

TriOpSys ontwikkelt oplossingen op maat voor het verzamelen, opslaan, analyseren, verwerken, distribueren en ontsluiten van data. Hierbij gaat het om de betrouwbaarheid en kwaliteit van de data, gecombineerd met domeinkennis over de inhoud van de data.

U kunt voor alle vormen van data processing bij de experts van TriOpSys terecht.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan met één van onze experts op het gebied van dataprocessing

Neem contact op